Ordet ”cassoumay” betyder fred och platsen gör verkligen skäl för sitt namn. Eftersom turismen är så sparsam kan du njuta av en praktiskt taget öde strand som sträcker sig många mil i båda riktningarna. Här är det lätt att koppla av och tiden betyder inte så mycket. Känner du att du måste sysselsätta dig, så gör det. Annars är det ju faktiskt okej att inte göra någonting.

 

Vart man än reser i detta område så är människorna vänliga. Det gör att det går bra att resa lokalt och utforska området på egen hand. Turist resor är ovanliga och har inte förstört den inhemska kulturen eller livssättet. Här kan du uppleva det genuina Afrika. Det går bra att hyra lokala guider för utflykter i området runt Kafountine och i Casamance.

 

Fiske
Vattnet här har perfekta förutsättningar för en stor artrikedom, och bland andra är Barracuda, African Threadfin, Senegal Jack, Crevalle Jack och Captain fish arter som hugger regelbundet. Eftersom Cassoumay ligger på stranden är surfcasting efter rocka, catfish mm tillgängligt när som helst. För fiske i Casamancefloden med sitt enorma saltvattendelta går det bra att hyra båt med förare lokalt.

 

Ornitologi
Det enorma floddeltat i Casamance, som i mycket liknar Everglades i Florida, har ett rikt fågelliv som ornitologer från hela välden besöker. Över 600 listade arter och Cassoumays närhet till floden gör fågelskådningen spännande. Pelikaner i tusental häckar på en ö i deltat under november-december.

 

Afrikas rytmer
Området kring Kafountine är ett centra för musik och skapande verksamhet, vilket ger fantastiska förutsättningar att gå kurser i djembetrummor och afrikansk dans. Spela och dansa tillsammans med duktiga lokala instruktörer med stor erfarenhet av att både lära ut och framträda själva.

© 2023-08-27  cassoumay.com